Google Translate

Vårt medietilbud

T-bane/Trikk/Buss

Tog

Shopping

Gater & Torg

Spesialløsninger

Prisliste
Programmatisk
Innsikt

Produkter & Tjenester

Om oss

Selskapet

Kontakt

Ledig stilling

Aktuelt

| Personvernerklæring |
JCDecaux Logo

PrDOOH utgjør allerede en betydelig andel av utendørsomsetningen

Marius Valle

23. februar 2024

Ofte, sikkert for ofte, faller vi i mediekanalene for fristelsen til å presentere løsningen. Løsningen, med stor L – på de fleste av annonsørers kommunikasjonsbehov. Vi i utendørskanalen og JCDecaux er ikke noe unntak. Vi kjenner vår kanal best, og vi vil selvfølgelig gjerne at så mange annonsører som mulig skal bruke oss, og det så ofte som mulig. Dette fordi vi er gode på å bygge dekning og til å skape forventninger til en merkevare. Vi kommuniserer svært godt med unge målgrupper og vi gir annonsører en naturlig og behagelig tilstedeværelse i folks hverdag – på tider av døgnet da andre mediekanaler beviselig er svakere enn oss.

Det er godt for selvtilliten å registrere at annonsører setter pris på våre egenskaper. Utendørs er nemlig vekstvinner i et litt kladdete mediemarked i 2023.  Vi må likevel aldri glemme at vi ikke selger løsninger, i hvert fall ikke de eneste. Det vi tilbyr er muligheter. Vi gir annonsørene muligheten til å utnytte våre kanal – og kommunikasjonsegenskaper for å lose forbrukere trygt gjennom de ulike stadiene i kjøpstrakten.

Medielandskap og mediekonsum er i konstant endring.  De mediekanalene som evner å tilpasse seg disse endringene opplever gjerne vekst, mens de som har «sovet i timen» opplever en stagnasjon og til og med nedgang. PrDOOH (Programmatic Digital Out of Home) er et veldig godt eksempel på en kanals evne til å tilpasse seg endringer. I 2018 var den programmatiske andelen av digitalomsetningen gjennom mediebyråene på drøye 23%. Denne har siden steget jevnt og trutt, og endte i 2023 på om lag 28%. Vår kanal var allerede i 2018 preget av en kraftig digitalisering, men vi hadde ikke muligheten til å tilby dette varelageret programmatisk. Vi hadde ingen SSP og følgelig ingen integrasjon med noen DSP-er, og vi hadde heller ikke publikumsdata som var detaljerte nok.

Vi i JCDecaux satte oss så et ambisiøst mål om å tilby annonsørene denne muligheten. Mye testing ble gjort i årene før og under pandemien, og vi regner i dag 2022 som det første fulle oppstartsåret for PrDOOH i Norge. Nå, 2 år senere, er det derfor svært gledelig for oss å konstatere at mange nye annonsører har grepet denne muligheten. I 2023 var vår programmatiske omsetning 3 ganger høyere enn i 2022, og i 2024 peker alle piler oppover. Hvorfor?

Dette må nesten byråer og annonsører svare på, men vi har selvfølgelig noen forklaringer selv:

  • Digitale utendørsflater evner i dag å bygge nasjonal dekning – og det med veldig god dekning i de tettest befolkede områdene i landet.
  • Det er enkelt for annonsører å gjøre sitt budskap relevant ved å styre innholdet etter variabler som vær, tider på døgnet, lokasjon osv.
  • Vi gir annonsører en enda bedre mulighet enn de tidligere har hatt til å kjøpe merkevarebyggende kommunikasjon programmatisk.
  • Det å kjøpe PrDOOH er svært enkelt.
  • Vi er i koblet mot over 40 ulike DSP-er. Nå sist med en etterlengtet integrasjon med Google DV360.
  • Vi har oppgradert vår Adserver og selger i dag real time – annonsørens budskapet er på10 sekunder etter at de har vunnet auksjonen.
  • Annonsører kan også kjøpe enkeltvisninger hvis de ønsker det. Det er full fleksibilitet.
  • PrDOOH har gjort utendørskanalen tilgjengelig for alle annonsører – uavhengig av budsjettstørrelse.

Utendørskanalens evne til å utvikle seg har ført til at omsetningen av digital utendørsreklame vokser i et forrykende tempo. Isolert er den digitale delen av kanalen en av de tre raskest voksende mediekanalene globalt. Vi gleder oss til fortsettelsen, og vi har klokketro på at utendørs blir en enda viktigere mediekanal for annonsører i tiden fremover.

 

Kanskje du også liker…