UTENDØRS GIR KAMPANJENE DET LILLE EKSTRA

Våre flater får produkter og annonsøren til å skinne litt ekstra. Det er trykk i utendørsannonsering og gode kreative løsninger skaper «fame». Utendørs blir ofte brukt som en kick-starter på viral spredning.

DEKNING+
DEKNING-

JCDECAUX NÅR OVER HALVPARTEN AV BEFOLKNINGEN PÅ EN UKE

.1%

Totalt når JCDecaux alene 59,1% av landets befolkning hver uke. Til sammenligning ser for eksempel 74% av personer mellom 17-35 år på kommersiell TV ukentlig

Kilde: Outdoor Impact og Kantar

UTENDØRS TREFFER UNGE SVÆRT GODT

I følge en studie fra Kantar, som konkluderer «Generasjon Z (født ca. 1995-2005) er online, men foretrekker OOH (utendørs)», slår de fast at mye av grunnen er at de unge ikke alltid har vært utsatt for reklame. De har hatt muligheten til å velge bort innhold i forskjellige kanaler, de trenger ikke en avis for å oppdatere seg på nyheter, og de trenger ikke vente på at sangen de vil høre kommer på radioen. I tillegg er generasjon Z de som er hyppigest brukere av ad-blockers, hvor hele 70% av de hopper over reklame, sammenlignet med 66% for generasjon Y (født ca. 1980-1995) og 62% for generasjon X (født ca. 1965-1980).

Utendørs har derimot en unik posisjon blant de unge. Utendørsannonsering anses ikke som verken en invasjon av folks privatliv, deres aktiviteter eller innholdet de engasjerer seg i. Så selv om de yngre er de som er de største forbrukerne av digitale plattformer, så er de ikke veldig begeistret for å måtte komme gjennom et hav av reklame for å nyte innholdet.

UTENDØRSPUBLIKUMMET VOKSER

Utendørs er et massemedium i vekst. Selv om stadig flere bruker tiden sin på nett, så må de likevel bevege seg fra A til B. Og med stadig befolkningsvekst og tilvekst i urbane strøk, økt bruk av kollektivtransport og andre fremkomstmidler er utendørs en kanal som har solid dekningsvekst.

Kilde: SSB

OPPMERKSOMHET+
OPPMERKSOMHET-

UTENDØRS GIR BEDRE OPPMERKSOMHET ENN DESKTOP- OG MOBILANNONSER

Når man sammenligner realistisk oppmerksomhet med de samme kriteriene på tvers av desktop, mobil og utendørs, så ser man at utendørs gir langt høyere oppmerksomhet. Utendørs gjør det svært godt fordi det er mindre støy enn online og det er store formater som ikke kan blokkeres.

Lumen Oppmerksomhet

UTENDØRS ER DEN MINST IRRITERENDE MEDIEKANALEN

Utendørs er den kanalen publikum oppfatter som minst irriterende og en av de som skaper desidert mest oppmerksomhet.

Det som irriterer folk med reklame i følge Mindhare sin formel for rekalameirritasjon er at: Den avbryter. Den tvinges på oss. Den oppleves som lite relevant. Den varer for lenge og man ser den samme reklamen om og om igjen. Her skiller utendørs seg fra mange andre kanaler ved at den ikke avbryter, den oppleves som en naturlig del av hverdagen, og varigheten er sjelden mer enn 10 sekunder per annonse.

Utendørs er derfor et svært godt valg når man vil bygge merkevare, særlig overfor et yngre publikum. En studie fra Irland viser at 52% av generasjon Z (15-24 åringer) føler seg bombardert av reklame, og nesten halvparten benytter en form for ad-blokking. De har også høyere bruk av ad-blokkere enn resten av befolkningen (indeks 114). Generasjon Z virker å foretrekke ikke-invaderende annonseformater og er flinke til å unngå annonser.

Reklameirritasjon

DIGITAL ANNONSE ØKER SYNLIGHETEN

Digitale skjermer har høyere sannsynlighet for å bli lagt merke til, flere fikseringer (øyekontakt) og har lenger kvalitetstid med forbrukeren.

SANNSYNLIGHET FOR Å SE

54%
Analogt
61%
Digitalt

ØYEFIKSERINGER PER RAMME

4.
4.

TID SETT PÅ PLAKAT/SKJERM

1. sek
1. sek

Kilde: Route Outdoor Media Analytics & Geopath Audience Location Measurement, Digital Uplift Study for FEPE Inspiring

UTENDØRS HUSKES BEST I KJØPSØYEBLIKKET

Denne grafen viser hvor mange som husker reklame i løpet av de siste 30 minuttene før de gjør et kjøp. Den viser at utendørs er suverent bedre enn de andre kanalene på å bli husket i kjøpsøyeblikket, som viser at utendørs slår seg som den beste kanalen for point of sale-annonsering.

MERKEVAREBYGGER+
MERKEVAREBYGGER-

HVORFOR DU BØR BRUKE 60% AV BUDSJETTET PÅ MERKEVAREBYGGING

%

Ifølge forskning fra giganter som Les Binet og Peter Fields så bør et markedsbudsjett allokeres 60/40, hvorav 40% går til aktiveringer og 60% til merkevarebygging. I dagens jakt etter målbare resultater så tar som regel aktiveringene den største delen av markedsbudsjettet, og det er lite igjen til strategisk merkevarebygging over tid. Dette kan skape fremtidig trøbbel for merkevaren, og resultere i lavere ROI enn tidligere år.

HØYERE INVESTERING I MERKEVARE GIR FLERE AKTIVERINGER

Forflyttinger i Merkevaren Graf

En kombinasjon av merkevarebygging og aktivering, med overvekt på merkevarebygging, har best effekt på merkevaren. Her målt i rapporterte effekter på merkevaren. De som investerer mer i merkevare flytter den mer enn de som fokuserer på aktiveringer.

Aktiveringer Graf

De som bygger merkevare får mer igjen av det de bruker på aktiveringer. De som har rapportert to eller flere flyttinger i merkevaren rapporterer også at de konverterer mer. Så det lønner seg å investere i langsiktig merkevarebygging.

UTENDØRS GIR HØYERE ROI

Det er bevist gjennom flere undersøkelser at det å ha utendørs som en del av mediemiksen bidrar til høyere ROI.

Dette viser at utendørs bidrar til høyere ROI enn det som reflekteres i de fleste annonsebudsjetter.

Samme studie viser også at:
- En utendørsportefolie bestående av flater man går forbi, kjører forbi og venter ved, gir 16% høyere ROI enn samme kampanje på TV.
- Det å kombinere utendørsflater, som roadside og kjøpesenter, gir 7,3% høyere ROI, mens det å kombinere kreativt innhold (Innovate) med andre utendørsflater øker ROIen med opptil 14,3%.

Økning i ROI Graf
UTENDØRS INVOLVERER+
UTENDØRS INVOLVERER-

UTENDØRS GIR AKTIVITET PÅ SOSIALE MEDIER

Utendørs er den offline-kanalen som gir mest aktivitet på Instagram, og nest mest totalt på tvers av sosiale medier. Utendørs vokser mer enn TV i denne sammenhengen, og er ventet å passere innen få år. Dette utgjør utendørs til den mest effektive offline-kanalen i folks digitale hverdag.

Sosiale Medier Graf

UTENDØRS + MOBIL = SANT

%

Er hvor mye mer sannsynlig det er at en forbruker klikker på en mobilannonse etter at de har sett den utendørs først. Dette gjør digital utendørs til en forlengelse av mobilen, og her er muligheten for synergieffekter svært gode.

TEKNOLOGIGIGANTENE GÅR OFFLINE

Tre av de ti største kjøperne av utendørsannonsering i USA i 2017 var Apple, Google og Amazon. De mest digitale bruker utendørs som komplement til online, da de vet at man må treffe den digitale generasjonen når de er offline. Slik bygger du brand. «Du kan ikke unngå det, du kan ikke bla deg videre. Det er en av grunnene» ...til at nettgigantene bruker så mye utendørs, sier Stephen Freitas, Chief Marketing Officer i Outdoor Advertising Association of America.

/10

Kilde: La Times

UTENDØRS ER KJØPSUTLØSENDE+
UTENDØRS ER KJØPSUTLØSENDE-

STØRRE SANSYNLIGHET FOR Å KJØPE NOE ETTER Å HA SETT UTENDØRSREKLAME

Denne grafen viser forskjellen på shoppere som har sett utendørsannonsering i forkant av kjøpsøyeblikket og de som ikke har det. Den viser tydelig at de som har sett utendørsreklame er mer tilbøyelige til å søke informasjon og å kjøpe produktet.

OOH Kjøpssansynlighet

FOLK PÅ FARTEN BRUKER MER PENGER

Pengebruk Graf

Dette er kjernepublikummet til utendørskanalen, og det viser seg at de som er mye på farten og har høy mobilitet bruker mer penger enn de som er mindre på farten. Da lønner det seg å annonsere der de er.

KONTAKT


  • Gullhaugveien 7

  • jcd@jcdecaux.no

  • +47 23 00 75 00 / +47 93 20 65 45Send
Send