V6_vending_2_700x350

Tygg mens du venter

Ved å sette opp tyggegummiautomater med gratis vareprøver flere steder i landet, ga V6 i publikum mulighet til å prøvesmake deres nyeste tyggegummi. Kampanjen var den første av sitt slag i Norge, og bidro til å gjøre veien til sunn munnhelse kortere.

Vendingmaskin-sampling, har allerede vært gjennomført av JCDecaux i England med god suksess. Da tyggegummien V6 delte ut gratis vareprøver i norske busskur, tok man derfor utgangspunkt i britenes ferdigutviklede teknologi. Ved å trykke på et eget punkt på reklameplakaten får kollektivtrafikantene utdelt tyggegummi fra V6, og tar dermed ansvar for egen tannhelse samtidig som de venter på bussen.

V6 har lange tradisjoner innen tannpleie i Norden. Produktet ble først introdusert i 1964, da en svensk farmasøyt utviklet tyggegummien for å forebygge karies. I senere år har V6 blitt et viktig supplement i den daglige munnhelsen, og tyggegummiens ingredienser gjør den til et naturlig valg for de som tar tannhelse på alvor. Den nye versjonen av tyggegummien er spesielt tilpasset nordiske smakspreferanser, og kommer i en liten praktisk eske. «Vi ønsker å jobbe for at flere skal ta tannhelsen sin på alvor. Å gi bort gratis tyggegummi er bare starten på et større prosjekt for å fremme viktigheten av god tannhelse» sier Jonathan Geertz, brand manager i Mondelez Norge.

Norske JCDecaux sørget for installasjon og ettersyn av automaten. De har også stått for idéutvikling gjennom deres avdeling JCDecaux Innovate, som har spesialisert seg på utvikling og gjennomføring av alternative reklameprosjekter. «Denne typen kreative prosjekter tilfører en viktig, ekstra dimensjon til utendørskommunikasjon. Det handler ikke lenger bare om å komme med en påstand eller vise frem et nytt produkt. I tilfellet V6, ga vi forbrukerne muligheten til å interagere med annonsen og ikke minst teste produktet der og da. Vi mener det ligger et stort uutløst potensial i å appellere til folks sanser,» sier Markedsdirektør Bjørn-Erik Aasebø i JCDecaux.

V6_vending_6_700x350 V6_vending_5_700x350 V6_vending_4_700x350 V6_vending_3_700x350 V6_vending_1_700x350