dovett-6-jcdecaux

Dovett på Aker Brygge

Vann- og avløpsetaten i Oslo og Asker og Bærum kommune har i disse dager en holdningskampanje for å endre folks vaner om hva de kaster i do. For å få ekstra oppmerkesomhet til budskapet og kampanjen har de et stunt på toppen av en bysøyle på Aker Brygge. Her sitter det en levende person på do hele uken for den gode saken. Utendørs og JCDecaux er naturlige samarbeidspartner når man ønsker å være synlig i bybildet og treffe mennesker direkte.

Det er nemlig langt vanligere å kaste søppel i toalettet enn det noen kanskje skulle tro. Mengden søppel som ligger og flyter i avløpsvannet som kommer inn til Bekkelaget renseanlegg i Oslo, har steget med over et tonn fra 2008 til 2011. Det mest vanlige er q-tips, våtservietter og matfett. Dette, med likhet i annet søppel, løser seg ikke opp og dermed tettes rørene.

– Det er veldig mye, og det betyr at folk kaster mer søppel i dag sammenlignet med tidligere. Vi ser også den samme tendensen på renseanlegget vårt i Slemmestad. Dette er en dårlig trend som vi må få snudd, sier overingeniør ved vann- og avløpsetaten i Oslo kommune, Vivi Paulsen. Dette skal nå endres og en bred holdningskampanje er nå i gang, med dette stuntet i spissen.

På toppen av en bysøyle på Aker Brygge er det montert et ekte proselenstoalett. Her sitter det en person hver dag og tiltrekker seg oppmerksomhet fra de forbipasserende. På reklameplakatene kan man lese mer om kampanjen, og for de mest interesserte er det dovett.no som gjelder. Til nå har interessen vært stor og mange har stoppet opp og tatt bilder av stuntet. Selv Oslos ordfører, Fabian Stang, har publisert bilde på facebook, i tillegg til VGTV og NRK Østlandssendingen.

 

dovett-1-jcdecaux dovett-2-jcdecaux dovett-3-jcdecaux dovett-4-jcdecaux dovett-5-jcdecaux dovett-7-jcdecaux dovett-8-jcdecaux