galleri-pa-vranga-700x350-jcdecaux

Galleri på vranga

Oslo sentrum ble gjort om til kunstgalleri, ”Galleri på vranga”. Totalt 57 internasjonale kunstverk er avbildet og stilt ut på reklameboards i en rute fra Oslo S til Aker Brygge. Formålet med utstilingen er å få flere til å oppdage kunstens egenverdi og få folk til museene. Bak kampanjen står Sparebankstiftelsen DNB NOR sammen med TRY/Apt.

«Galleri på vranga» – skiller seg på mange områder fra en ”vanlig” kampanje. I tillegg til det store antall med ulike motiv/bilder har man også laget en mobilguide hvor kurator og kunsthistoriker Cecilie Skeide fra Lillehammer Kunstmuseum tar deg gjennom utstilingen (lyd, tekst og bilder). Dette er et av mange elementer i en svært annerledes kampanje for kunst og kultur. Alle verkene i ”Galleri på vranga” kan sees på norske museer.

Ette reksjonen på åpningsdagen tegner dette allerede til å bli en stor suksess. En rekke kjente kulturpersoner hadde møtt opp på åpningen på Nationaltheatret T-banestasjon som gjennom hele uken er gjort om til et stort galleri.

”Vi har valgt nye og utradisjonelle virkemidler for å få frem vårt budskap denne gangen, stor honnør til Sparebankstiftelsen DNB NOR som oppdragsgiver. En utrolig spennende og ikke minst kompleks prosess med mye læring underveis. Godt samarbeid med mediene, som JCDecaux, har vært en av flere suksessfaktorer. Kunst er delikat og stiller høye krav til gjennomføring. Vi svært fornøyde med kampanjen så langt, og ikke minst den entusiasmen som publikum har vist.” sier Linda Kling, konsultent i TRY/Apt.

galleri-pa-vranga2-700x350-jcdecaux galleri-pa-vranga3-700x350-jcdecaux galleri-pa-vranga4-700x350-jcdecaux galleri-pa-vranga5-700x350-jcdecaux galleri-pa-vranga6-700x350-jcdecaux